torsdag den 20. oktober 2011

På toppen af Paris


Lidt forsinket billedstrøm fra sidste weekend, en af de skønneste længe. Det var Pers sidste dag i byen, og der var masser, vi gerne ville nå, men vi startede, som altid, med at dovne med avislæsning.

Da vi endelig kom ud i byen gik vi op til Parc des Buttes Chaumont. Det er en sand eventyrpark med bjerge, smukke, gamle broer, et vandfald og en smuk sø. Og så er parken et yndet tilflugtssted for pariserne, især om søndagen - der sad mennesker over det hele på græsset (en sjældenhed i Paris), folk jogger rundt og træner kampsport på parkens små pladser og så spadserer alle - teenagere, børnefamiler og pensionister - rundt og kigger på hinanden. 


 Der er fin udsigt fra toppen af parkens højeste bjerg.


Vi drak morgenkaffe på Rosa Bonheur, en café, restaurant og bar, der minder lidt om Ville Villakulla.


Bagefter gik vi ned gennem Belleville, hvor man finder Paris' China Town, en masse hippe, unge parisere, og mad, musik og mennesker fra hele verden.


Vi gik videre til Père Lachaise, hvor de utallige turgrupper gør hvad de kan for at spolere freden. Jeg tror der er mange, mange par, der går fra hinanden efter skænderier om, hvilken vej Edith Piafs grav ligger.


Vi havde planlagt at spadsere gennem det 11. arondissement og Latinerkvarteret til Tour Montparnasse, men de dovne morgentimer gav bagslag og vi var nødt til at hoppe på en metro for at fange solnedgangen.


Der var lang kø (vi forbandede de mange (asiatiske) turgrupper, der stod foran os i køen), men endelig nåede vi op, og det var det hele værd.


Hele byen var pink og pastelfarvet og dækket af fin solnedgangståge.




Da vi var færdige med at beundre udsigten og forbande turgrupperne tog vi en vogn til Marais, hvor vi startede med at drikke vin på Le Troisième Chinon.


Og fortsatte på Le Petit Fer a Cheval, med udsigt til La Belle Hortense.


Vi spiste på Jaja, en fin lille restaurant i en baggård i kvarteret. Vi fik den vildeste vin, en Marsannay, som jeg stadig savner.


Og blækspruttesalat.


Så fin!


Mandag morgen tog Per afsted, og hverdagen er nu vendt tilbage - laver ikke andet end at arbejde og vente på svar fra DC, hvilket ikke burde tage så meget tid, men er det eneste, jeg kan tænke på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar