søndag den 16. oktober 2011

Fredag i det 6. arondissement


Vi har dovnet morgenen væk, har lige spist morgenmad og nu skal vi ud at søndagspromenere. Vi strater med at gå op til Parc des Buttes Chaumont og tager morgenkaffen på Rosa Bonheur, og så tror jeg vi går ned gennem det 20. forbi Parc de Belleville og Père Lachaise, fortsætter ned gennem de sjove gader i det 11. omkring Bastille, krydser Seinen og går over i Jardin de Plantes og gennem Latinerkvarteret til Jardin du Luxembourg og Tour Montparnasse. Der skal vi være, når solen går ned i aften. Men det hele er en meget løs plan, vi glæder os bare til endnu en dag i Paris.


Per kom torsdag aften, og vi gik på den lille fine bistro Le Vert Bois. Fik vildt lækker mad, og drak en skøn Hautes-Côtes-de Beaune. Mhmmm.


Fredag morgen tog vi metroen ned til det 6., hvor vi drag morgenkaffe på caféen ved St. Sulpice-kirken. Der var kamp om bordene, der var badet i solskin, så vi sad inderst og kiggede på menneskemylderet. Yndlingsbeskæftigelse i Paris. 


Vi gik ned i det 5. for at finde frokost. Jeg ville gerne have været på vinbaren Les Papilles, men vi kom for sent til frokostserveringen, så vi fandt en lokal bule, hvor vi fik fin fiskeanretning.




Bagefter gik vi op til Jardin du Luxemboug, hvor vi sad i solen på en bænk og læste Le Monde. igesom resten af Paris. Alle sad ansigtet mod solen med lukkede øjne og nød varmen. Det er blevet vintervejr. Her er ret koldt for tiden, men solen varmer godt, så når den er der går alle amok og kommer op at sås om de gode bænke, borde og stole i solen.


Vi blev i Latinerkvarteret og gik op til Place de l'Odéon, hvor vi fik et glas vin på L'avant Comptoir. Der er vildt hyggeligt, og man kan få glasvine til rimelige penge.


Vi fortsatte med at barhoppe i Latinerkvarteret, og fik et enkelt glas vin hver sted. 


Solen gik ned og forvandlede Paris' grå gader til guld.


Vi spiste på Aux Charpentiers og begyndte turen hjem gennem Rue de Buci, hvor der altid er liv og glade dage.


Vi gik gennem Place Dauphine, den ineste lille plads på spidsen af Ile St. Louis.


Kiggede på Latinerkvarteres fine lejligheder med udsigt over Seinen, og forelskede os især i den her - jeg tør slet ikke forestille mig hvor smuk udsigten er herfra.


Den her er heller ikke værst. Paris må uden tvivl være den by i verden, der har flest flotte vinduespartier.


Vi gik forbi Notre Dame, der var fint oplyst af månen.


Og fortsatte hjem gennem vores elskede stamkvarter Marais. Vi har boet her i flere omgange og i flere måneder ad gangen, så det føles lidt som at komme hjem hver gang vi går gennem gaderne.

Nu skal vi ud i byen og fange lidt flere solstråler og drikke lidt flere glas bourgogne. A plus!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar