søndag den 6. november 2011

Chill i Paris


Så er jeg endelig tilbage i Paris! Har efterhånden været her en lille uge, men har haft for travlt med at sove længe, gå ture og besøge familien. Min bror Balder har nemlig været på besøg, og det betyder dovne morgener og masser af chill. Efter at have afleveret grotesk langt Sarkozy-portræt til Ræson var det præcis hvad jeg havde brug for. Vi gik en masse ture, sov alt for længe hver morgen og Balder fik en masse pain au chocolat og sandwich med saucisson sec og fransk ost. 


Vi kom til Paris onsdag aften, spiste thai på Mme Shaw, en fantastisk restaurant ved kanalen, og købte en flaske vin og lidt ost med hjem. Julie, der er flyttet ind i stedet for Marie Louise, ankom omkring midnat, og så sad vi og snakkede og drak bourgognevin og grinede indtil sent.

Om morgenen gik Balder i bageren for at købe chokoladecroissanter, og efter at have spist morgenmad med Clara som Skypegæst (morgenmad for os, Clara var lige kommet hjem fra skole), gik vi ud i byen.


Vi gik ned gennem det 11. arondissement, da jeg var på jagt efter et nyt objektiv til kameraet, og derfor skulle ned til gaderne omkring Bastille, der er spækket med kamerabutikker. 


Balder fik rullet sig et par cigaretter undervejs.


Fandt endelig en butik, der havde det objektiv, jeg ønskede og købte mig. Her er de første resultater:


Spadserede langs Seinen mod Latinerkvarteret, men det trak op til regn så vi besluttede os for at ændre kurs.


Der er stadig overraskende mange blade på træerne, i tusinde brændte nuancer, og temperaturen er omkring 15 grader. Men det bliver tidligt mørkt nu, så det føles lidt som vinter alligevel.


Vi gik over Ile St. Louis og op til Marais i stedet, og så begyndte det at regne. Seinen er fin i regnvejr.


Hele Paris er dækket af de nedfaldne blade, og jeg tror måske, at efteråret i Paris er endnu smukkere end foråret. Men der er hård konkurrence.



Vi søgte ly på en fortovscafé i Rue Vielle du Temple, hvor vi sad og kiggede på regnvejr og paraplyer og travle parisere.


Bagefter gik vi op til Chez Omar, en legendarisk couscous-restaurant på Rue Bretagne, hvor Balder fik en bøf, der var større end tallerkenen. Og så gik vi hjem og læste til vi faldt i søvn. Balder fik indrettet sig en fin seng under vinduet.


 Fredag morgen spadserede vi ned til kanalen, hvor en båd var på vej ned gennem sluserne.


Balder fordriver ventetiden.



Vi hentede chocolatines hos Du pain et des idées, et af de fineste bagerier i Paris, og satte os ved kanalen for at nyde morgenkaffen med køn udsigt.



Bagefter tog vi metroen til Montparnasse-tårnet, hvor udsigten var fin, men mit kameras batteri døde efter tre billeder. Vi gik op til Seinen gennem Jardin du Luxembourg, fik en galette i Rue de Buci og spadserede langs Seinen, forbi Notre Dame, mens solen gik ned. Det var det smukkeste nogensinde, og jeg var ved at dø over, at der ikke var batteri på kameraet. 

Vi tog metroen ud til familien og spiste et festmåltid forberedt af Jean Luc. Brigitte blev ved med at kalde Balder 'lille Balder', på trods af, at han er en halv meter højere end hende nu, og Balder og Jimmy lagde skumle planer om en weekend i København. Aldo, vores farfar, var også på besøg, så vi manglede kun Raymond.

Ved midnatstid kørte Aldo os hjem efter en festlig aften, og vi savner dem allerede. Og jeg savner Balder, der forhåbentligt er kommet til København.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar